Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραδιά του Ερευνητή 2017

Οι Physics Partizani θα συμμετέχουν και φέτος στην Βραδιά του Ερευνητή!!!

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.
Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.
Φέτος, σχεδιάζονται 11 εκδηλώσεις σε 9 ελληνικές πόλεις καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στις εξής πόλεις: Αθήνα (α. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και β. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»), στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο (α. Ίδρυμα Τεχνολογίας κ Έρευνας και β. Θαλασσόκοσμος), στο Ρέθυμνο, στην Καρδίτσα, στην Ξάνθη, στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα.
Οι Physics Partizani δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια εκδήλωση καθώς η αγάπη για την επιστήμη και την έρευνα, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εθελοντική μας ομάδα και κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά!!! Με την αγάπη μας αυτή λοιπόν, που κάνει την επιστήμη να μοιάζει με ένα ατελείωτο παιχνίδι ανακάλυψης καλούμαστε να συμμετέχουμε στη Βραδια του Ερευνητή την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στο κτήριο Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης απο τις 17:00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ! (Ελεύθερο χρονικό περιθώριο συμμετοχής)!!!
Φόρμα Συμμετοχής: https://goo.gl/forms/XPTvIrqS0g7W3bXS2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΓΙΚΑ ON AIR -3ος χρόνος!!!

Με μεγάλη μας χαρά  σας ξανα παρουσιάζουμε την ραδιοφωνική μας εκπομπή που λαμβάνει χώρα στο εθελοντικό δημοτικό ραδιοφωνο της Θεσσαλονίκης, FM 100.6, κάθε Τρίτη στις 13:00. Κάθε βδομάδα παρουσιάζουμε το θέμα, την ερώτηση και το πείραμα της εβδομάδας!

Εαν δεν μπορέσατε να μας ακούσετε ζωντανά, μπορείτε να απολαύσετε τις εκπομπές μας από εδώ. Να σας ενημερώσουμε ότι λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων, δεν έχουμε στην κατοχη μας όλες τις εκπομπές, γιαυτο και σας παροτρύνουμε να μας ακούτε ζωντανά!!
Καλή ακρόαση!!!

12-9-2013

12-11-201319-11-2013


3-12-2013

10-12-2013

CSI 2, η επιστήμη στην υπηρεσία της εξιχνίασης ενός εγκλήματος: ο Σέρλοκ Χολμς επιβιβάζεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Φυσικών Επιστημών του 2ου Γε.Λ. Ελευθερίου-Κορδελιού και την ομάδα Physics Partizani του Α.Π.Θ., διοργανώνει εκπαιδευτική δράση - workshop για μαθητές της Γ' Γυμνασίου καθώς και Α' και Β' Λυκείου με τίτλο "CSI 2, η επιστήμη στην υπηρεσία της εξιχνίασης ενός εγκλήματος: ο Σέρλοκ Χολμς επιβιβάζεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό". Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης οι μαθητές θα κληθούν να εξιχνιάσουν ένα "έγκλημα" εφαρμόζοντας στην πράξη την επιστημονική μεθοδολογία, πραγματοποιώντας απλά πειράματα που σχετίζονται με τις συνθήκες που επικρατουν στο Διάστημα, συλλέγοντας δεδομένα, αξιολογώντας ευρήματα και επιλύοντας γρίφους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 ώρα 10:30 - 13:30 στους χώρους του 2ου Γε.Λ. Ελευθερίου-Κορδελιού (25ης Μαρτίου 2, Ελευθέριο-Κορδελιό). Λόγω των περιορισμών του χώρου, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των Λυκείων και των Γυμνασίων αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ…